Kontrola Jakości w Przemyśle Spożywczym
poniedziałek, 24 sierpnia 2015

Higiena pracowników - kontakt z żywnością.

›
Nikogo chyba nie trzeba przekonywać jak wielkie znaczenie ma odpowiednia higiena osobista pracowników zakładu przetwórstwa. Jest niezbęd...
niedziela, 23 sierpnia 2015

Audyt wewnętrzny w przemyśle spożywczym

›
Najlepszą i najskuteczniejszą metodą weryfikacji skuteczności stworzonych procedur są audyty wewnętrzne. Najlepiej, żeby przeprowadzane...
poniedziałek, 27 lipca 2015

Deratyzacja, dezynfekcja i dezynsekcja (DDD) w Przemyśle Spożywczym

›
Zajmując się zapewnieniem bezpieczeństwa żywności i wdrażaniem systemu GMP/GHP na terenie zakładu przemysłu spożywczego, nie możemy zapomn...
niedziela, 26 lipca 2015

Alergeny pokarmowe - zagrożenie w Przemyśle Spożywczym

›
Z roku na rok zwiększa się ilość osób cierpiących na alergię pokarmową. Szacuje się, że obecnie dotyczy ona 2% dorosłych oraz 8% dzieci. S...
poniedziałek, 6 lipca 2015

Przykładowy Opis Firymy - Księga HACCP

›
Wdrażając system HACCP musimy przede wszystkim dokładnie określić czego on będzie dotyczył (asortyment) i gdzie będzie wykorzystywany. N...
poniedziałek, 29 czerwca 2015

Zagrożenia w produkcji c.d. - przykładowa indentyfikacja

›
Kontynuacja zagadnienia o zagrożeniach w przemyśle spożywczym. Poniżej identyfikacja na przykładzie jogurtu:
sobota, 27 czerwca 2015

Schemat Produkcji Wyrobu c.d. - sprzęt i urządzenia.

›
Wypisanie jakich maszyn, urządzeń i sprzętu pomocniczego może być wbrew pozorom bardzo przydatne. Np. w momencie rozpatrywania reklamacji ...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Unknown
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.