poniedziałek, 24 sierpnia 2015
Higiena pracowników - kontakt z żywnością.
›
Nikogo chyba nie trzeba przekonywać jak wielkie znaczenie ma odpowiednia higiena osobista pracowników zakładu przetwórstwa. Jest niezbęd...
niedziela, 23 sierpnia 2015
Audyt wewnętrzny w przemyśle spożywczym
›
Najlepszą i najskuteczniejszą metodą weryfikacji skuteczności stworzonych procedur są audyty wewnętrzne. Najlepiej, żeby przeprowadzane...
poniedziałek, 27 lipca 2015
Deratyzacja, dezynfekcja i dezynsekcja (DDD) w Przemyśle Spożywczym
›
Zajmując się zapewnieniem bezpieczeństwa żywności i wdrażaniem systemu GMP/GHP na terenie zakładu przemysłu spożywczego, nie możemy zapomn...
niedziela, 26 lipca 2015
Alergeny pokarmowe - zagrożenie w Przemyśle Spożywczym
›
Z roku na rok zwiększa się ilość osób cierpiących na alergię pokarmową. Szacuje się, że obecnie dotyczy ona 2% dorosłych oraz 8% dzieci. S...
poniedziałek, 6 lipca 2015
Przykładowy Opis Firymy - Księga HACCP
›
Wdrażając system HACCP musimy przede wszystkim dokładnie określić czego on będzie dotyczył (asortyment) i gdzie będzie wykorzystywany. N...
poniedziałek, 29 czerwca 2015
Zagrożenia w produkcji c.d. - przykładowa indentyfikacja
›
Kontynuacja zagadnienia o zagrożeniach w przemyśle spożywczym. Poniżej identyfikacja na przykładzie jogurtu:
sobota, 27 czerwca 2015
Schemat Produkcji Wyrobu c.d. - sprzęt i urządzenia.
›
Wypisanie jakich maszyn, urządzeń i sprzętu pomocniczego może być wbrew pozorom bardzo przydatne. Np. w momencie rozpatrywania reklamacji ...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer