Najlepszym rozwiązaniem jest współpraca z firmą zewnętrzną zajmującą się dezynfekcją, deratyzacją i dezynsekcją.
poniedziałek, 27 lipca 2015
Deratyzacja, dezynfekcja i dezynsekcja (DDD) w Przemyśle Spożywczym
Zajmując się zapewnieniem bezpieczeństwa żywności i wdrażaniem systemu GMP/GHP na terenie zakładu przemysłu spożywczego, nie możemy zapomnieć o zagrożeniu ze strony szkodników.
Najlepszym rozwiązaniem jest współpraca z firmą zewnętrzną zajmującą się dezynfekcją, deratyzacją i dezynsekcją.
Najlepszym rozwiązaniem jest współpraca z firmą zewnętrzną zajmującą się dezynfekcją, deratyzacją i dezynsekcją.
niedziela, 26 lipca 2015
Alergeny pokarmowe - zagrożenie w Przemyśle Spożywczym
Z roku na rok zwiększa się ilość osób cierpiących na alergię pokarmową. Szacuje się, że obecnie dotyczy ona 2% dorosłych oraz 8% dzieci. Spożycie alergenów przez osobę uczuloną może prowadzić do zmian skórnych, układu pokarmowego i oddechowego, obrzęków, astmy, wymiotów, biegunki i przede wszystkim do śmiertelnie niebezpiecznego wstrząsu anafilaktycznego.
poniedziałek, 6 lipca 2015
Przykładowy Opis Firymy - Księga HACCP
Wdrażając system HACCP musimy przede wszystkim dokładnie określić czego on będzie dotyczył (asortyment) i gdzie będzie wykorzystywany. Niezbędny jest rozdział zawierający opis firmy.
Jest to pewnego rodzaju formalność, która musi zostać umieszczona w Księdze. Nie mniej jednak nie możemy o niej zapominać.
Przyjmijmy, że to wizytówka naszej firmy. Pierwsza rzecz, którą widzą audytorzy.
Przykład:
Subskrybuj:
Posty (Atom)